Helgetur Jevnaker

Tid for helgetur 3-5 mai!

Vi kommer oss avgårde i 17 tiden fredag efta. Svigers og niesene våre Hedda og Nora skal være med på tur denne helgen og har kjørt avgårde før oss. Når vi akkurat har passert Jevnaker ringer dem og sier at det skal være et sykkelritt i helgen akkurat rundt der vi hadde tenkt til å fricampe. Og med dertil begrenset fremkommelighet... Typisk.... Med en 2 åring som begynte å bli lei av å kjøre bil så snudde vi tilbake til Jevnaker og innlosjerte oss på Sløvika camping og feriehus.



Dette er en liten campingplass som ligger ved Randsfjorden. Lekeplassene trenger en kraftig oppgradering, men ellers er nok dette et utrolig fint sted på sommeren. Ikke så veldig mange døgnplasser,  bare 7 stykker ved vannet, men det var en plass oppe ved resepsjonen med plass til en del vogner/biler også.

Lørdag tok vi en liten ekskursjon til Tyrifjorden, nærmere bestemt gamle Hollerud camping. Stine tilbragte mange sommere i sin barndom her på en hytte. Vi reiste dit for å se hvordan det så ut i dag, Stine har ikke vært der på 20 år. Det synes at campingen er nedlagt, hytta det er snakk om ligger forbi campingen og innerst langs vegen ved båthavna. Vegen hit og sandstranda er veldig igjengrodd, og småhyttene man passerer ser forlatt ut. Flommen har dratt med seg en god del søppel og det er fortsatt høy vannstand, så det kan hende det ser verre ut enn ellers, men det var allikevel litt trist å se. Hytta ser ganske lik ut, men alt ser litt mindre ut enn 13 år gamle Stine husker ;) 

Hytta i Tyrifjorden.

Etter ekskursjonen vår reiser vi inn til Hønefoss og titter på tomta familien til Carl Morten hadde en gang. De eide en flatbrødfabrikk en gang i tiden. En is ble det også på både store og små i varmen før vi reiste tilbake til campingen for middag.

Hele gjengen har kost seg på tur. Litt kultur med et stopp på søsterkirkene på Gran ble det også.

Campingen fikk sine helt egne vaktmestere. Bæssfar, Linus og Lucas følger med!


Søndag blir som alltid på campingplasser; en pakkedag. Pakke ned campen og reise hjem igjen. 

Store og små har kost seg masse med forsmak på sommer og sol. Takk for turen!


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Mil etter mil til flotte steder

Påsketur 2024

Helgetur Finnskogen